Blomkålsragu med saffran och halstrad röding

Svårighetsgrad: Medel - svårt

10 rödingsfiléer, skinn- och benfria
1 stort blomkålshuvud, plockat i småochbuketter
2 rödlökar, skivade
1 nypa saffran
3-4 sardellfiléer, skurna i fina bitar
salt och peppar
1 msk smör
Persiljebuljong:
4 stora persiljerötter, finskurna
2 schalottenlökar, finhackade
3 dl vitt vin
7 dl vatten
½ liter plockad persilja
4 msk smör
salt och peppar

Gör så här:
Portionsstycka rödingen och dubbelvik den så att skinnsidan kommer utåt.

Sautera blomkålen i smöret så att den blir lätt gyllenbrun. Lägg på lock och låt den eftersteka på svag värme tills den blivit lite mjuk. Tillsätt den skivade rödlöken, saffran samt sardeller. Smaka av med salt och peppar.

Sautera persiljerot och lök i hälften av smöret. Slå på vin och vatten och koka persiljeroten mjuk, ca 20 minuter.

Sila bort persiljerot och lök och redyucera fonden till hälften. Mixa med den plockade persiljan och resten av smöret. Smaka av med salt och peppar.

Smörstek fisken och servera med blomkålsragun och persiljebuljongen.

Nyckelord
ragu, röding, blomkål, persiljebuljong, recept, fisk,