Bär- och citronpaj

Svårighetsgrad: Medel

Pajskal:
200 g rumstemp. smör
190 g florsocker
8 äggulor
½ ägg
500 g vetemjöl
1 nypa salt

Citronfyllning:
150 g socker
3 ägg
1 äggula
1½ dl vispgrädde
3 citroner, saft
2 lime, saft och skal

Garnering:
500 g blandade bär

Gör så här:
Blanda alla ingredienserna till pajskalet. Svep in i plast och låt vila i kylen minst 2 timmar. Kavla degen tunt på mjölat bakbord och klä en form med avtagbara kanter. Baka pajskalet i 170° varm ugn, 10-12 minuter.

Rör socker, ägg och äggula till en jämn smet. Tillsätt grädden, citron- och limesaft. Häll smeten i det förgräddade pajskalet. Grädda i 120° varm ugn tills smeten stelnat.

Blanda rivet limeskal med lite socker. Garnera citronpajen med bären och strö över lite limesocker.

Nyckelord
Bär och citronpaj, restaurang, recept