Bär- och melon trifle

Svårighetsgrad: Lätt - Medel

1 melon Orange flesh
1 dl socker
2-3 msk strimlad citronmeliss
saften av 2 citroner (riv och spara skalet)
2 dl socker
20 krossade savoyardikex (tiramisukex)
3 ägg
½ dl socker
skrapet från 1 vaniljstång
300 g mascarpone
skalet från citronerna
färska bär, t ex blåbär och hallon

Gör så här:
Skala och tärna melonen fint. Strö över socker, citronmeliss och pressa över citronsaft. Ställ kallt.

Karamellisera sockret i en stekpanna. Häll upp det på bakplåtsmatta och låt det svalna. Krossa sockret när det svalnat. Blanda med kexen.

Vispa ägg och socker luftigt tillsammans med vaniljstången. Tillsätt mascarpone och citronskal och vispa till en jämn smet.

Bygg upp till en dessert i glas. Börja med melonen i botten. Strö därefter på ett lager kex/sockerblandning. Fyll på med färska bär och toppa med mascaponekrämen.

Servera genast.

Nyckelord
bär och melon trifle, dessert, storkök, restaurang