Böcklingsallad med grön dressing

Svårighetsgrad: Medel

1 förpackning machesallat
1-2 huvud Castel Franco
några blad rossi- eller frisèesallat
1 rödlök
300 g rökt fisk, böckling t ex böckling
Dressing:
1 kruka färsk basilika
2 äggulor
1 dl rapsolja
saft av 1 lime
0,5 msk honung
salt
peppar

Gör så här:
Dressing: Kör basilikabladen tillsammans med äggulorna i en mixer. Slå försiktigt på oljan. Tillsätt limesaft och honung. Smaka av med salt och peppar. Blir dressingen för tjock kan den spädas med litet vatten.

Skölj sallaten. Låt machebladen vara hela men riv Castel Franco och rossi eller frisée i mindre bitar. Skala och skiva löken tunt. Rensa fisken och skär den i mindre bitar.

Blanda sallatssorterna och lägg upp på tallrikar. Strö över lök och fiskbitar. Servera med dressing och sprödvärmt bröd.

Nyckelord
recept, Böcklingsallad med grön dressing, machesallat, Castel Franco, rossi, frisèe, rödlök, basilika, lime