Brödstekt sill med varm potatissallad smaksatt med pepparrot

Svårighetsgrad: Medel

500 g gröna ärtor
½ dl rapsolja
salt och peppar
30 potatisar, kokta och grovt skivade
2 rödlökar, skivade
1 knippe bladpersilja
1 dl raspad pepparrot (efter smak)
salt och peppar
20 strömmingsfíléer
20 tunna skivor bröd
salt och peppar
rapsolja och smör att steka i
300 g brynt smör

Gör så här:
Mosa de gröna ärtorna med en gaffel tillsammans med oljan. Smaka av med salt och peppar.

Sautera potatisen i lite olja och tillsätt lök, bladpersilja och pepparrot. Smaka av med salt och peppar.

Salta och peppra strömmingen (sillen), stek den på en sida i rapsolja och smör. Placera en skiva bröd på sillen och vänd. Stek färdigt.

Servera den stekta sillen med den stötta purén och brynt smör sidan om. Smaklig spis!

Nyckelord
Brödstekt sill med varm potatissallad smaksatt med pepparrot, recept, potatis, strömming