Bulgarisk soppa

300 g färsk skinka eller kotlettrad av gris, strimlad
50 g bacon
1 tsk matfett
2 gula lökar, skivade
2 morötter, grovt rivna
100 g stjälkselleri, skivad
7 dl köttbuljong
400 g tomater, skållade och hackade eller 1 burk krossade
1,5 dl röda linser
2 msk färsk basilika, hackad
0,5 tsk svartpeppar
salt, peppar
0,5 dl persilja, hackad
Servering:
stavar av stjälkselleri och morötter
bröd

Fräs kött och bacon i matfett i en stor gryta. Rör ner grönsakerna. Häll på buljong och tomater. Koka upp. Lägg i linser och krydda med basilika och peppar. Låt soppan koka ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar. Strö över persilja.

Servera med stavar av stjälkselleri och morötter och bröd.

Nyckelord
Bulgarisk soppa, recept