Chipotlekryddade ankvingar med paprikaketchup

Svårighetsgrad: Medel

40 ankvingar
Paprikaketchup:
6 röda paprikor, urkärnade i bitar
2 rödlökar, i bitar
1 krossad chipotle
1 dl olivolja
8 plommontomater i bitar
2 dl rött vin
4 dl kalvfond

Bakad pumpa:
1 butternutpumpa, skuren i klyftor
2 msk riven färsk ingefära
4 vitlöksklyftor, krossade
3-4 msk rapsolja

Sallad:
5 skivor kantfritt landgångsbröd, skuret i långa krutonger
olivolja
salt
2 msk skuren bladpersilja
2 huvuden romansallat, sköljt och skuret på längden

Gör så här:
Marinera ankvingarna i paprikaketchup 1 dygn. Stek därefter i 200° varm ugn tills det att vingarna har en innertemperatur på minst 64°.

Ketchup: Rosta paprika, tomat, rödlök och chipotle med olivoljan i 220° varm ugn ca 20 minuter.
Placera allt i en gryta tillsammans med vinet och fonden, koka tills 1/3 av vätskan återstår. Mixa och sila genom finmaskig sil, smaka av med salt och peppar. Förvara kallt.

Pumpa: Blanda ingefära, vitlök och olja. Vänd pumpaklyftorna i blandningen. Placera i braspanna.
Baka i 200° varm ugn tills det att pumpan är mjuk, smaka av med salt.

Sallad: Placera krutongerna i braspanna, ringla över olivolja. Rosta i 225°varm ugn tills de är gyllene.
Smaksätt med salt och finskuren bladpersilja. Servera tillsammans med romansallat i ett glas.

Servera de grillade ankvingarna tillsammans med ketchupen, bakad pumpa och sallad.

Nyckelord
Chipotlekryddade ankvingar med paprikaketchup, recept, restaurang, pumpa, paprika