Citroncheesecake på kanelbotten

Svårighetsgrad: Medel

100 g smör eller margarin
10 st digestivekex ca 100 g
0,5 msk kanel
Citronfyllning:
2,5 gelatinblad
1 ask Philadelhiaost, 125 g
1 burk kesella gourmet
1,5-2 dl florsocker
2 citroner (rivet skal och saft)
Garnering:
1 lime eller 3-4 limequats
citronmeliss

Gör så här:
Smält matfettet i en kastrull. Stöt kexen fint. Blanda kex, kanel och matfett till en gryning deg. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant ca 24 cm i diameter.

Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Blanda ost, kesella, florsocker och skal och saft av citronerna. Ta upp gelatinbladen och smält dem på svag värme i en kastrull. Tillsätt gelatinet i en tunn stråle under omrörning. Häll smeten i formen. Ställ kakan i kylskåp minst 1 timme.

Ciselera skalen från limefruken. Koka ev skivad limequats i sockerlag. Garnera med skalen, limequats och citronmeliss.

Nyckelord
Citroncheesecake på kanelbotten, lime, limequats, citronmeliss, recept, bakverk