Citrondoftande sparris med rökt lax

Svårighetsgrad: Medel

ca 1 kg grönochsparris
4 skivor kallrökt lax
Dressing:
2 msk olivolja kallpressad
1 citron pressad
salt och svartpeppar
1 ask kryddkrasse
Servering:
3 msk färskriven parmesan
2-3 msk rostade pinjenötter

Gör så här:
Lägg sparrisen på en skärbräda. Skär bort 1-2 cm i skaftändan. Koka sparrisen liggandes i en låg kastrull i lättsaltat vatten, ca 5 minuter, beroende på tjocklek. Enklast är att plocka upp en sparris ibland och känna efter.

Lyft upp sparrisen och servera dem varma med tillbehör eller som i detta recept: kyl sparrisen genast i isvatten. Låt dem rinna av på en handduk och pressa över citron och olja. Salta lätt.

Linda in 2-3 sparrisar i varje laxskiva. Blanda dressingen och skeda den över sparrisen. Garnera med parmesan och nötter. Avsluta gärna med ett varv från svartpepparkvarnen.

Nyckelord
Citrondoftande sparris med rökt lax , recept, förrätt, smårätt