Couscousfyllda tomater

4 bifftomater eller stora tomater
1 dl vatten
0,5 grönsaksbuljongtärning
1 dl couscous
1 schalottenlök
ca 30 g riven Parmesanost
2 msk färsk koriander, finklippt
2 msk färsk basilika, finklippt
1 msk olivolja
vit- eller svartpeppar
ev örtsalt

Sätt ugnen på 225°. Skär av ett lock på tomaterna. Gröp ur tomaterna, använd gärna en grapefruktsked. Hacka inkråmet. Koka upp vattnet. Lägg i buljongtärning och couscousgryn och rör om. Ta av från plattan och låt grynen svälla under lock ca 5 minuter. Skala och finhacka löken. Fräs den lätt i lite av olivoljan. Blanda couscousen med tomathack, lök, Parmesanost och örtkryddor. Smaka av med peppar och ev örtsalt. Ställ tomaterna i en ugnssäker form. Fyll dem med couscousblandningen, packa hårt och toppa högst upp. Lägg på tomatlocken. Ringla över resten av olivoljan. Tillaga tomaterna ca 12 minuter, tills locken fått lite färg.

Nyckelord
recept, Grönsaksrätt, Couscousfyllda tomater, tomat, bifftomat, schalottenlök, koriander, basilika