Dadelkaka

Svårighetsgrad: Lätt

4 ägg
1 dl socker + 1 tsk vaniljsocker
1,5 dl vetemjöl + 0,5 tsk bakpulver
1,5 dl hackade färska dadlar
0,5 dl hackade nötter t ex valnötter
100 g smör

Gör så här:
Sätt ugen på 175°.

Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg, socker och vaniljsocker till en fluffig smet. Blanda mjöl och bakpulver i en skål och rör ner dadlar och nötter. Rör ner frukt- och mjölblandningen i ägg- och sockersmeten. Blanda ner det smälta smöret. Smörj och bröa en bakform. Häll i smeten.

Grädda, i nedre delen av ugnen, 30-40 minuter. Stjälp upp dadelkakan och låt svalna.

Nyckelord
Dadelkaka, recept, kaka, bakverk, desser, desserter, frukträtt, frukträtter, efterrätt, efterrätter