Halstrad gös med het sallad och citrondressing

Svårighetsgrad: Medel

1½ kg gösfilé, i 10 bitar
5 dl kokt ebly (vete)
4-5 dl rensade bondbönor
10 klyftor citron
40-50 cheritastomater
1 stjälkselleristånd, skuren i cm-skivor, blancherade
1 skuren röd chili
1 skuren gul chili
2 dl plockad oregano
salt och peppar
olivolja
Grillad citrondressing:
2 citroner (raspa av och spara skalet)
½ dl råsocker
1 dl olivolja eller kallpressad rapsolja
2 msk skuren oregano
salt och peppar

Gör så här:
Sautera eblyn tillsammans med bondbönorna i lite olivolja, låt svalna. Grilla citronklyftorna i grillpanna eller stekpanna (ute på grillen är bäst!)

Dela tomaterna och vänd försiktigt ner dem tillsammans med eblyn och bönorna, tillsätt även den blancherade sellerin. Smaksätt salladen med den skurna chilin, plockad oregano samt lite salt.

Dela citronerna till dressingen och grilla dem i het stekpanna. Pressa ur saften och blanda med råsocker. Tillsätt olja och oregano, smaka av med salt och peppar.

Halstra gösen i het stekpanna. Placera den på salladen och ringla dressing runt. Garnera med den grillade citronen.Strö över raspet från citronerna. Servera tillsammans med ett gott bröd.

Nyckelord
halstrad gös med het sallad och citrondressing, fisk, storkök, recept