Halstrad gravlax med wokad råkostsallad

Svårighetsgrad: Lätt

10-12 bitar gravlax med skinn (130-150 g/person)
600 g SallaCarte råkostsallad (vitkål och morot, olika färger)
1 fänkål, finskuren
100 g Roquefortost i små bitar
salt och peppar
Dillyoghurt:
4 dl matlagningsyoghurt
2 dl plockad finskuren dill
2 msk honung
rivet skal av 1 citron
salt och peppar

Börja med såsen: Mixa yoghurt, dill, honung och citronskal till en helt slät grön sås. Smaka av med salt och peppar.

Skär skinnet av laxen så att 2 mm kött sitter kvar på skinnet. Halstra laxen i het stekpanna cirka 2 minuter. Halstra skinnet på köttsida samtidigt.

Woka grönsakerna tillsammans med fänkålen hastigt i het stekpanna. Smula över osten och låt den smälta med grönsakerna. Smaka av med salt och peppar.

Nyckelord
halstrad gravlax med wokad råkostsallad, recept, storkök