Kålrotslasagne

Svårighetsgrad: Medel

900 g kålrot
20 g smör eller margarin
kummin
salt
mejram
Tomatsås:
400 g krossade tomater
150 g gul lök, hackad
1 vitlöksklyfta, krossad
timjan
Ostsås:
5 dl mjölk, 3%
0,5 dl vetemjöl
200 g ost, riven

Gör så här:
Sätt ugnen på 250°.

Skär kålroten i tunna, mindre skivor. Fräs kålrot och kummin i matfettet. Tillsätt salt och vatten. Låt sjuda på svag värme i ca 10 minuter. Smaksätt med mejram.

Blanda alla ingredienser till tomatsåsen och låt det koka ihop tills den är tjock. Smaka av.

Rör ut vetemjölet med en del av mjölken till ostsåsen. Låt resten av mjölken koka upp och tillsätt redningen under omrörning. Låt sjuda ca 5 minuter. Tillsätt osten och smaksätt med salt och vitpeppar om det behövs.

Varva kålrot, tomatsås och ostsås två gånger. Överst ostsås. Gratinera i mitten av ugnen ca 15 minuter.

Nyckelord
Kålrotslasagne, lasagne, kålrot, varmrätt, varmrätter, gratäng, gratänger, vegetariskt, vegetariska rätter, grönsaksrätt, gränsaksrätter, recept