Körsbärschutney

Svårighetsgrad: Medel

1 msk ren ättika, 24 % 24%
2 msk vatten
3 dl vit sirap
0,5 tsk hel koriander
2 bitar muskotblomma
2 cm färsk ingefära
1,5 liter surkörsbär eller skuggmoreller
2 schalottenlökar

Gör så här:
Koka upp ättika, vatten, sirap, koriander, muskotblomma och ingefära i en gryta.

Kärna ur körsbären. Skala och hacka schalottenlöken. Häll körsbär och lök i grytan. Koka sakta till simmig konsistens, 25-30 minuter.

Ös upp chutneyn i rena glasburkar. Sätt på lock. Förvara svalt. Chutneyn är färdig efter cirka 1 vecka.

Rör ut chutneyn med majonnäs och bjud den till stekt eller grillad fisk och kött. Bjud den som den är till stekt korv och hamburgare.

Receptet är hämtat ur: Svenska smaker, Perstorp

Nyckelord
Körsbärschutney, recept, övrigt, inläggning, chutney, körbär