Körvelmarinerade grönsaker

Svårighetsgrad: Lätt

3 morötter
1 squash, ca 300 g ca 300 g
100 g salladslök eller 1 purjolök
1 knippa rädisor
svartpeppar
salt
Körvelmarinad:
1,5 dl rapsolja
0,5 dl vitvinsvinäger
2 msk senap
1 kruka körvel (spara några blad till garnering)

Gör så här:
Skala morötterna och skär dem i strimlor. Skär squashen i skivor som delas på mitten. Skär löken i klyftor.

Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull. Lägg i morötterna, låt koka några minuter. Tillsätt squash, lök och rädisor. Koka upp. Häll bort vattnet och ånga av grönsakerna.

Blanda vinägretten. Häll den över de varma grönsakerna. Blanda runt. Låt grönsakerna dra till sig av marinaden ca 2 timmar. Smaka av med peppar och salt.

Nyckelord
Körvelmarinerade grönsaker, smårätter, örtkryddor, körvel, morot, squash, salladslök, purjolök, rädisa