Kött- och okragryta

Svårighetsgrad: Medel

400 g benfritt nötkött t ex bringa eller bog
2 gula lökar
4 dl köttbuljong
4 dl grönsaksbuljong
4 tomater
1 liten squash
1 liten aubergine
4-6 okra
salt
svartpeppar

Gör så här:
Skär köttet i 1 cm stora tärningar. Skala och skiva löken. Koka upp buljongen i en stor gryta eller kastrull. Lägg i köttet och hälften av löken. Koka, under lock, ca 30 minuter.

Skålla, skala och hacka tomaterna. Skär squash, aubergine och okra i centimeter stora bitar. Lägg ner grönsakerna och resten av löken i grytan och koka ca 20 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Servera till ris och grönsallad.

Nyckelord
Kött- och okragryta, kötträtter, varmrätt, varmrätter, grönsaksrätt, grönsaksrätter, recept, kött, okra, tomat, aubergine, squash, lök