Kokt kungskrabba med granatäpple och karamelliserad endive

Svårighetsgrad: Medel-Svårt

2 ben kungskrabba, uttagna och rensade
ochLag:
2 dl cider
2 dl vatten
1 vitlöksklyfta, krossad
1 knippa dill (2-3 stjälkar)
2 msk vit vinäger
4-5 msk socker
1 tsk salt
½ citron i skivor
3 msk råsocker
5 endiver delade på längden
2 dl cider
majskorn från 2 majskolvar
2 msk rostad rapsolja
salt
Garnering:
1 litet rosésalladshuvud, plockat i små blad
1 litet frisée salladshuvud
2 garlicsticks, strimlade
2 dl plockad dill
Granatäppelvinägrett:
2 granatäpplen
2 msk socker
1 dl olivolja
1 nypa salt
peppar
ev saften av ½ citron

Gör så här:
Koka upp alla ingredienserna till lagen, låt det koka cirka 5 minuter. Lägg i det rensade krabbköttet och låt det sjuda ytterligare cirka 5 minuter. Låt krabban svalna i lagen. Kyl.

Karamellisera sockret i en stekpanna, placera endiven med snittytan ner i sockret. Tillsätt cider och bräsera salladen mjuk i cirka 8- 10 minuter, låt endiven svalna.

Krossa majskornen med en stekpanna eller dylikt, ringla över den rostade rapsoljan och rosta i 150°varm ugn cirka 10 minuter. Salta lätt. Lägg upp på tallrik och ringla runt granatäpplevinägrett.

Kärna ur granatäpplena, krossa 1/3 av kärnorna så att juicen kommer fram.
Blanda med socker och olivolja, smaka av med salt och peppar. Ta i resterande kärnor.
Förvara kallt tills det är dags att servera.

Vinägretten: Mängden socker och citron är endast vägledande, syran i granatäpplet avgör. Här gäller det att smaka sig fram till en harmonisk balans.

Nyckelord
Kokt kungskrabba med granatäpple och karamelliserad endive , recept, fisk, skaldjur,