Kryddig lammkorv med rostade rotfrukter och vitlök

Svårighetsgrad: Medel/Svårt

500 g lammfärs
100 g malet rökt fläsk
1 schalottenlök, finskuren
1 vitlöksklyfta, finskuren
2 msk finskuren timjan, salvia och dragon
4 dl standardmjölk, kokt och kall
salt och peppar
2-3 m korvfjälster (korvskinn)
5 morötter
5 palsternackor
1 msk olivolja
2 vitlökar, hela

Gör så här:
Blanda lammfärs, fläsk, lök, vitlök och örter med den kalla kokta mjölken. Smaka av med salt och peppar. Fyll korvfjälstren med färsen och knyt till små korvar. Stek gyllene på svag värme.

Skär rotfrukterna grovt och blanda med oljan i ett bleck. Lägg i vitlöken. Krydda med salt och peppar. Baka i 160° varm ugn tills rotfrukterna är lagom mjuka, ca 30 min.

Arrangera enligt bild.

Nyckelord
kryddig lammkorv, rostade rotfrukter och vitlök, recept, storkök