Kvittentomat med ädelost

Svårighetsgrad: Lätt - Medel

4 tomater, skållade, urkärnade
1 bit purjolök
2 kvittenfrukter
2 dl äpplecider
1 dl vitt vin
½ msk honung
1 citron, saften
100 g ädelost, t ex Kvibille
4 valnötskärnor, grovt skurna

Gör så här:
Dela purjon på längden, sprid ut på en plåt och torka i ugn, 2 timmar i 120°. Skala och skär kvittenfrukten i tärningar, ca 1 cm. Koka ihop cider, vin, honung och citronsaft till en simmig lag.
Dela upp lagen i två kastruller. Lägg i kvittentärningarna i den ena och sjud dem mjuka.

Skär tomatköttet grovt och koka ihop med lagen, den ska bli marmeladaktig. Låt svalna.

Fördela i portionsskålar. Smula över osten, purjon och valnötterna. Servera genast.

Nyckelord
kvittentomat med ädelost, recept, restaurang