Kycklingwok med ananas och chili

Svårighetsgrad: Medel

4 kycklingfiléer
1 ananas
1-2 chili t ex spansk peppar
1 paprika röd
1 purjolök stor
3 msk olja
2 st grönsaksbuljong tärningar
1 msk balsamvinäger

Gör så här:
Skär kycklingfiléerna i ca 3 cm stora bitar.

Dela anansen på längden och sedan i klyftor. Skär bort stocken och skär loss klyftorna från skalet. Skär varje klyfta i centimetertjocka bitar. Dela och strimla chili och paprika. Ansa, snitta, skölj och strimla purjolöken.

Hetta upp en teflon-, wok- eller stekpanna. Tillsätt smulade buljontärningar. Stek kycklingbitarna några minuter. Tillsätt frukt, grönsaker och balsamvinäger. Stek ytterligare några minuter.

Servera till ris.

Nyckelord
fågelrätt, fågelrätter, kycklingrätt, kycklingrätter, frukträtt, grönsaksrätt, varmrätt, varmrätter, recept, kycklingwok med ananas