Lök à la greque

Svårighetsgrad: Medel

400 g små gula lökar eller schalottenlökar
Sås:
3 msk olja
0,5 pressad citron
1 dl vatten
0,5 tsk salt
ev 10-12 hela korianderfrön
2 tsk torkad timjan
4 grovstötta vitpepparkorn
1 söndersmulat lagerblad
3 skållade, skalade och hackade tomater
1 msk tomatpuré

Gör så här:
Koka först löken i vatten ca 5 minuter. Spola därefter med kallt vatten och skala lökarna. Ställ åt sidan så länge.

Koka alla ingredienser till såsen ca 5 minuter. Lägg ner löken och sjud under lock 5-10 minuter. Ta upp lökarna och lägg dem i en skål.

Koka ihop såsen tills den blivit tjock. Smaka av. Slå såsen över löken i skålen och låt det kallna.

Nyckelord
recept, övrigt, lök á la greque, schalottenlök, gul lök