Lamm- och okragryta

Svårighetsgrad: Medel

400 g benfritt lammkött
400 g okra
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
5 tomater
1 msk tomatpuré
1 dl vatten
3 msk hackad färsk koriander
saft från en halv pressad citron
salt
svartpeppar

Gör så här:
Skär köttet i ca 3 cm stora tärningar. Dela okran i bitar. Skala och hacka lök och vitlök.

Hetta upp oljan i en gryta. Bryn köttet. Tillsätt okra, lök och vitlök. Fräs några minuter. Rör då och då. Skålla, skala och hacka tomaterna. Tillsätt tomater, tomatpuré och vatten. Koka, på svag värme under lock, ca 45 minuter.

Tillsätt koriander och pressad citron. Smaka av med salt och peppar.

Servera till ris och grönsallad.

Nyckelord
Kötträtt, kötträtter, recept, lamm- och okragryta, okra, lök, vitlök, tomat, tomater, koriander, citron, gryta, grytor, grönsaksrätt, grönsaksrätter