Laxcarpaccio med koriandervinägrett

Svårighetsgrad: Medel

150 g benfri laxfilé
1 liten fänkål
1 rosa grapefrukt
4 rädisor
rostat sesamfrö
Koriandervinägrett:
1 tsk japansk soja
1-2 msk hackad koriander
1 liten, finhackad röd spansk peppar
1 msk olja
saft och rivet skal av 1 lime

Gör så här:
Låt laxen ligga i frysen en timme. Skär den sedan i tunna skivor. Bred ut dem på två tallrikar.

Ansa och skär fänkålen i tunna skivor. Spara det gröna till garnering. Skala grapefrukten. Skär den i hinnfria klyftor. Skiva rädisorna.

Blanda sojan till vinägretten med hackad koriander, finhackad peppar, olja och lime. Ringla såsen över laxen. Ställ svalt 20-25 minuter.

Arrangera fänkål, grapeklyftor och rädisor som en liten sallad på tallrikarna. Garnera med sesamfrö och fänkålsgrönt.

Servera med rostat bröd.

Nyckelord
recept, laxcarpaccio med koriandervinägrett, fänkål, grapefrukt, rädisor, koriander, spansk peppar, lime, fiskrätt, smårätt, förrätt