Marinerad oxrygg med grön sparris, svart rättika och romansallat

Beräkna 2 rullar/person.

Svårighetsgrad: Medel/Svårt

80 st gröna sparrisar, lättkokta


3 dl strimlad, svart rättika
1 romansallathuvud, skuret i grova bitar
400 g enokisvamp
olja att steka svampen i
salt och peppar
Marinad till oxryggen (20 skivor):
300 g putsad oxrygg i bit
½ dl honung
½ dl balsamicovinäger
½ dl Mrs Cheng´s Mushroom soja
½ dl rostade sesamfrö

Blanda honung, vinäger, soja och sesamfrö. Marinera köttet i dubbla plastpåsar i minst 8 tim. Frys in köttet. Använd endast 2/3 av marinaden, resterande används till att ringla på tallriken.

När det är dags att servera så skär det frysta köttet i tunna skivor på skärmaskin.

Placera skivorna plant. Lägg på 4 sparrisar, strimlad rättika och romansallat. Salta och peppra. Rulla till en fast rulle och servera tillsammans med resterande marinad.

Stek enokisvampen i lite olja och servera den tillsammans med rulladerna.

Nyckelord
Marinerad oxrygg med grön sparris, svart rättika, romansallat, recept, storkök