Olivomelett med kronärtskocka och zucchini spagetti

Svårighetsgrad: Medel

30 ägg
1½ dl olivolja
1½ dl rapsolja
8 kokta kronärtskockor
2 dl oliver (valfri sort)
salt och peppar
Zucchini spagetti:
2 gula zucchini
2 msk olivolja
saften av en citron
salt och peppar
200 g rucola

Gör så här:
Vispa upp äggen tillsammans med olivoljan. Smaka av med salt och peppar.

Rensa kronärtskockan och skär i kvartar. Placera i en ugnsfast form eller i gjutjärnspanna. Kärna ur oliverna, skär dem i bitar och fördela dem över kronärtskockan.

Slå över äggvispet och grädda i 200° varm ugn tills omeletten har stannat (låt den vara lite krämig i mitten).

Skala zucchinin med hjälp av ett ciseleringsjärn. Sautera zucchinin i olivolja och smaksätt med citronsaft, salt och peppar.

Avsluta med att vända ner rucola när det är dags att servera. Toppa omeletten med ”spagettin” när det är dags att servera.

Nyckelord
Olivomelett med kronärtskocka och zucchini spagetti, recept, storkök