Passionsfruktsbavaroise med mango och Campari

Svårighetsgrad: Medelsvårt

och Bavaroise:
2 dl passionsfruktpuré
40 g råsocker
4 gelatinblad
3 äggvitor
140 g florsocker
3,5 dl grädde
skalet från 2 lime
2 msk socker

Mango i Campari:
50 g socker
60 g vatten
2 mango, skalade och tunt skivade
3 passionsfrukter
3 msk Campari

Pistageflarn:
100 g socker
35 g honung
80 g smör
1 g pektin
75 g hackad pistagenötter

Gör så här:
Koka passionfruktspuré och råsocker tills häften återstår, tillsätt den blötlagda gelatinen. Låt svalna.
Vispa äggvitorna tillsammans med florsocker till en maräng. Vispa grädden. Vänd ner grädden i passionspurén, tillsätt marängen. Häll upp i portionsringar. Kyl.
Blanda det rivna skalet från limen tillsammans med socker. Rulla bavaroiserna i limesocker när det är dags att servera.

Mango: Koka socker och vatten i 5 minuter. Låt kallna Blanda i 3 msk Campari när lagen kallnat
Marinera den skivade mangon i camparisockerlagen minst 1 timma innan servering, blanda med passionsfrukten när det är dags att servera.

Flarn: Koka upp socker, honung, och smör. Tillsätt pektinet och koka tills det att det släpper kanterna. Blanda i pistagenötter, stryk genast ut massan på en bakmatta och baka av i 175° varm ugn i 15-17 minuter. Skär eller bryt toscan i passande bitar.

Nyckelord
Passionsfruktsbavaroise med mango och campari, restaurang, recept