Passionsfruktspaj

Svårighetsgrad: Medel

Pajdeg:
375 g smör
250 g strösocker
675 g mjöl
2och ägg
Fyllning:
5 dl passionsfruktspuré
saften av 2 citroner
7 ägg
3 äggulor
3,5 dl vispgrädde
375 g strösocker
Karamelliserad passionsfrukt:
2 dl strösocker
3 dl passionsfrukt med kärnor
saften av 1 citron

Gör så här:
Blanda alla ingredienser till pajdegen. Låt stå kallt i kyl, gärna 1 dygn. Kavla sedan ut tunt på mjölat bakbord och klä 10 stycken formar, ca 10 cm i diameter. Förgrädda pajskalen.

Koka upp passionsfruktspurén med citronsaften. Låt svalna och blanda sedan ner resterande ingredienser till fyllningen. Värm upp smeten under omrörning. Häll fyllningen i de förgräddade pajskalen och baka sedan av i 140° varm ugn i ca 15 minuter.

Karamellisera sockret gyllenbrunt och slå sedan på passionsfrukt och citronsaft. Koka upp under omrörning. Arrangera enligt bild.

Nyckelord
passionsfruktspaj, passionsfrukt, recept, storkök