Pumpasoppa med pumpafoccacia

Svårighetsgrad: Medel

Soppa:
1 kg muscatpumpa i tärningar (spara kärnorna till brödet)
2 schalottenlökar, finskurna
4 vitlöksklyftor, finskurna
25 g ingefära, finskuren
½ dl pumpakärneolja
12 dl grönsaksbuljong
1 dl olivolja
salt och peppar
Foccacia:
15 g jäst
3 dl vatten, 37°
15 g socker
250 g durummjöl
250 g vetemjöl
15 g salt
100 g muscatpumpa, i tärningar
pumpakärnor
pumpakärneolja
flingsalt

Gör så här:
Koka ingredienserna till soppan tills pumpan är mjuk. Stöt eller mixa soppan. Servera den varm eller kall.

Brödet: Blanda jästen med det fingervarma vattnet. Tillsätt socker och mjölsorterna, avsluta med saltet. Kavla ut degen ca 2 cm tjock och lägg i ett oljat bleck. Tryck ner pumpatärningarna och kärnorna i degen. Ringla över lite pumpakärneolja och avsluta med flingsalt på toppen.

Låt jäsa till dubbel storlek. Baka av i 175° varm ugn i ca 20-25 min. Servera till soppan.

Nyckelord
Pumpasoppa med pumpafoccacia , recept, storkök