Räkor i sesamglaze med standardwok

I SallaCarte standardwok ingår morot, purjolök, vitkål, rödkål, paprika i tre färger, broccolibuketter och rotselleri.

Svårighetsgrad
: Lätt

800 g SallaCarte standardwok
1 kg skalade räkor
1 finskuren röd chili
1 finskuren grön chili
2 schalottenlökar, finskurna
färsk koriander, efter smak
olja att steka/woka i
Sesamglaze:
4 msk sesamfrö
1 dl honung
½ dl Mrs Cheng´s soja
½ dl risvinäger

Börja med sesamglazen. Rosta sesamfrö i en gryta tills de är gyllene, tillsätt honung och soja och risvinäger. Låt det koka tills det blir simmigt, kyl ner.

Sautera den finskurna chilin tillsammans med schalottenlöken. Tillsätt räkorna och låt dem bli genomvarma.

Hetta upp olja i en wok, vänd runt wokgrönsakerna och smaka av med sesamglazen. Blanda ner de varma räkorna och vänd i grovt skuren koriander. Servera genast.

Nyckelord
Räkor i sesamglaze med standardwok, recept, storkök