Rödbetscarpaccio med getost och färskpotatis i senapsdressing

Svårighetsgrad: Lätt

Carpaccio:
8 färska rödbetor, tunt skivade
1 dl olivolja
1 dl honung
1 dl balsamicovinäger
300 g getost
rödbetsskott
Färskpotatis:
ca 1,5 kg färskpotatis
Dressing:
2 msk honung
2 msk fransk senap
2 msk skånsk senap
2 msk äppelcidervinäger
1 dl rapsolja
4 msk crème fraiche
Dekoration:
kapris
jungfrusallad

Gör så här:
Blanda olja, honung och vinäger. Marinera de tunt skivade rödbetorna i 8-10 minuter. Lägg upp dem fint på serveringsfat och finfördela getosten över. Toppa med färska rödbetsskott.

Koka färskpotatisen och låt svalna. Blanda alla ingredienserna till dressingen och ställ kallt. Skiva potatisen tunt och ringla dressingen över. Toppa med kapris och jungfrusallad vänd ev i lite olja smaksatt med flingsalt.

Nyckelord
Rödbetscarpaccio med getost och färskpotatis i senapsdressing, recept, storkök